Aandacht voor uw medewerkers en bedrijfsvoering

Op het moment dat uw bedrijf zich bevindt in één van de zoekgebieden voor de realisatie van windmolens in Parkstad-Zuid heeft u daar mogelijk vragen over. Die vragen beantwoorden we graag.

Sinds begin 2021 zitten we in de tweede fase van het project. Initiatiefnemers hebben in deze fase hun conceptplannen uitgewerkt. Daarbij hebben ze de omgeving betrokken. De omgeving heeft dus, net als in fase 1, ook in fase 2 de gelegenheid gekregen om mee te praten over de plannen. In januari en februari 2022 zijn de drie gemeenteraden akkoord gegaan met het verder uitwerken van de plannen voor windenergie in Parkstad-Zuid. Dit betekent dat het project in fase 3 terecht komt. In deze fase gaan de initiatiefnemers Statkraft en Het Coöperatieve Samenwerkingsverband verder aan de slag. Ze werken hun ingediende plannen in samenspraak met de omgeving uit tot een aanvraag voor een omgevingsvergunning. In deze fase doen de initiatiefnemers een voorstel over waar de windmolens precies komen te staan en hoe de omgeving meeprofiteert van de opgewekte windenergie.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Schrijf u dan hier in voor onze regelmatige update.

"*" geeft vereiste velden aan

Uw medewerkers

Wat betekent het voor uw medewerkers als er windmolens in de omgeving worden gerealiseerd?  Hoe informeert u uw personeel? Het projectteam Windenergie Parkstad-Zuid informeert u over het proces, effecten en mogelijkheden om mee te doen. Op deze website vindt u al de nodige relevante informatie die u met uw medewerkers kunt delen.

U bent uiteraard ook van harte welkom bij onze informatiemomenten. Geeft u de voorkeur aan een persoonlijk gesprek of informatiemoment op maat? Neem dan contact met ons op via info@windenergieparkstad.nl.

Veelgestelde vragen

Uw bedrijfsvoering

Wat zijn de effecten van de windmolens voor de toekomst van uw bedrijf? De initiatiefnemers spannen zich in om u maximaal te betrekken bij hun plannen. Zij gaan met u in gesprek over de gevolgen van de realisatie van de windmolens voor uw bedrijfsvoering.

Neem contact op

Uw profijt

Het maximaal betrekken van omwonenden en bedrijven in Parkstad-Zuid is één van de voorwaarden die de samenwerkende gemeenten stellen aan de realisatie van de windmolens. Daar gaan we graag met u over in gesprek. Wellicht heeft u zelf ook ideeën over hoe uw bedrijf zou kunnen bijdragen aan de realisatie van windenergie in Parkstad-Zuid. Bijvoorbeeld door te investeren, groencertificaten te kopen of energie af te nemen. Mogelijk ziet u ook kansen om het te koppelen aan uw ideeën om uw bedrijf te verduurzamen

Veelgestelde vragen
In Parkstad willen we in 2040 energieneutraal zijn

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen rondom windenergie Parkstad-Zuid?